Zo voorkom je een overload aan foto’s op je telefoon

Hoe ziet jouw fotogalerij eruit als je je telefoon opent? Zie je in één oogopslag wel 20 bijna-dezelfde-foto’s-van-dat-ene-leuke-moment? Ik denk dat wij als mama’s dat allemaal wel kennen: met die ongeleide projectielen van een kinderen is het niet makkelijk om een mooie foto te maken. Dus we maken er gewoon 20. Dan zit er áltijd wel een leuke foto bij. Want.. ja, waarom eigenlijk niet? Het is niet zo dat je rolletje vol zit. Gelukkig maar..

En nu is daar natuurlijk niets mis mee. Maar als je een beetje bent zoals ik dan vind je het soms wel vervelend dat je zo veel foto’s hebt. En hoe weet je nou wat de leukste foto is van al die 20 foto’s?

Komt dat je maar al te bekend voor, en wil je graag wat meer overzicht in je foto’s? Dan heb ik een héél handige foto-organiseer-tip voor je! Dit is wat je doet:

Je foto’s opruimen

  1. Selecteer alle foto’s van dat ene moment waar je er 20 van hebt genomen.
  2. Klik op Verwijderen. I know.. dat klinkt eng, maar gelukkig zijn je foto’s niet definitief weg. Ze staan nog in de prullenbak.
  3. Ga naar je verwijderde foto’s/de prullenbak en selecteer de 3 leukste foto’s. Klik op Zet terug.

En voila: je hebt de 3 leukste foto’s van dat moment op je filmrol staan, en de andere foto’s staan heerlijk opgeruimd in je prullenbak en verdwijnen binnen 30 dagen automatisch. Opgeruimde filmrol? Check!

Waar vind je de verwijderde foto’s?

Soms is het even zoeken waar je de verwijderde foto’s kunt vinden. Ik help je op weg:

  • iPhone: Open de Photos app > Klik op Albums > Scroll naar beneden naar Recent verwijderd.
  • Android: Open de Photos app > Klik op Bibliotheek > Klik op Prullenbak.

Nu jij..

Ik weet het: het klinkt een beetje spannend, ‘verwijder je foto’s’. Maar wanneer je eenmaal inziet dat je telefoon je foto’s nog een tijdje bewaart, is het juist een heel fijne manier om je foto’s te organiseren. Ga je ermee aan de slag?

Wil je de foto’s die je van je kindjes maakt graag verder verbeteren?

Maar weet je niet waar je moet beginnen? In mijn gratis e-book Kleine Avonturen krijg je 5 concrete tips om binnen no-time mooiere foto’s te maken van je kindjes. En dat gewoon met je telefoon.