Vandaag geef ik je een handige tip mee, eentje die gaat over het moment van een zwangerschapsshoot. Want: wat is het beste moment voor het plannen van een zwangerschapsshoot?

Vanaf het moment dat ik wist dat ik een aanstaande mama was, was ik al over mijn eigen shoot aan het nadenken. Hoe zie ik die voor me, en: wanneer zal die plaatsvinden? Niet per se omdat ik op het moment van die zwangerschap zo graag foto’s denk te willen hebben of maken, maar meer voor later: om te kunnen terugkijken naar hoe dat moment was. Hoe ik toen was.

Want als ik 茅茅n ding van ‘mijn’ zwangere vrouwen heb geleerd, is het wel dat je straks als je kleintje er eenmaal is de ene dag die buik en het getrappel mist, en de andere dag niet meer kunt voorstellen dat die kleine frummel bij jou in je buik heeft gezeten. Mixed feelings naar dat moment van een zwangerschap.. dat ga ik dus sowieso krijgen!

Goed, genoeg over mij 馃槈 Ik geef antwoord op je vraag ‘Wat is het beste moment voor het plannen van een zwangerschapsshoot?’!

Lifestyle raw boudoir indoor binnen zwangerschapsshoot in Loenen aan de Vecht, Utrecht, door Ilse Stronks fotografie, zwangerschapsfotograaf Apeldoorn

Ga je voor een zwangerschapsshoot binnen bij je thuis, of op een buitenlocatie? Tips vind je hier!

Het beste moment voor een zwangerschapsshoot

Het beste moment voor het inplannen van een zwangerschapsshoot is zo rond de 30-34 weken. In die fase van je zwangerschap voel je je vaak nog goed, ben je nog redelijk mobiel en is je buik al mooi rond.

Tip: probeer te richten op week 30-32, mocht het zo zijn dat we door weersomstandigheden moeten verplaatsen, is er nog iets speelruimte.

Kun je een zwangerschapsshoot ’te laat’ inplannen?

Lukt het door omstandigheden niet de shoot in week 30-34 in te plannen? Zorg er dan voor dat je hem in ieder geval v贸贸r je 36e week inplant: het zou zonde zijn als je uitkijkt naar een zwangerschapsshoot, maar dat je v贸贸r de shootdatum al bent bevallen!

Plan je jouw zwangerschapsshoot rond week 35? Dan is de kans groot dat je wat meer vocht begint vast te houden, en je kindje misschien al wat aan het indalen is. Natuurlijk is dat helemaal goed, maar als je dat moment liever v贸贸r bent: ga dan voor week 30-32.

Lifestyle raw boudoir outdoor buiten zwangerschapsshoot op het strand bij zonsopkomst, Bloemendaal, door Ilse Stronks fotografie, zwangerschapsfotograaf Apeldoorn

Benieuwd naar kledingtips voor jouw intieme, pure zwangerschapsshoot? Die vind je hier!

Met hoeveel weken moet ik mijn zwangerschapsshoot boeken?

Om zeker te zijn van een plekje in de agenda van jouw zwangerschapsfotograaf naar keuze, is het verstandig zo rond de 20e week van je zwangerschap contact op te nemen.

Naast dat je dan de grootste kans hebt op een shoot in jouw 30e, 31e of 32e week van je zwangerschap (helemaal in het hoogseizoen tussen mei en september zijn fotografen druk!), hebben jullie ook dan ook nog genoeg tijd om de shoot samen te plannen: denk aan het samenstellen van de juiste outfit en het kiezen van de locatie voor de shoot.

En, bijkomend voordeel: je hebt extra veel tijd om naar de shoot uit te kijken!

Zwangerschapsshoot boeken?

Jouw zwangerschapsshoot boeken, of meer informatie? Neem via deze pagina contact met me op, dan bespreken we vrijblijvend je wensen en vragen!

Of bekijk hier mijn zwangerschapsfotografie-pagina.