Na het delen van mijn vakantiefoto’s op Instagram vorige week, kreeg ik een aantal reacties met (ongeveer) deze inhoud: kun je voortaan ook mijn vakantiefoto’s maken? Ik zou méga vereerd zijn als ik dat ooit in mijn leven zou mogen doen. Met een jong stel, of een gezin, mee op reis naar het buitenland.

Op zich ben ik de ideale reisgenoot: ik houd me graag op de achtergrond, ben zeker in voor mooie wandelingen of kano-tochten.

Ik hups graag achter jullie aan en voor jullie uit om jullie op jullie vakantie of reis vast te leggen, en ondertussen prachtige platen te schieten van de omgeving, om het verhaal compleet te maken.

Mocht het je goed in de oren klinken: laat het me zeker weten, dan maak ik een voorstel op maat! Binnenland is overigens óók goed 😉

Dit waren de beelden die de reacties ontlokten: foto’s van onze kampeervakantie in het prachtige Zwitserland

Een iets kleinere variant van het concept ‘de vakantiefotograaf’, is de vakantieshoot in eigen land. Ideaal dit jaar, nu veel vakanties in Nederland plaatsvinden dankzij de hele Corona-situatie waar we met z’n allen inzitten. Een goed moment voor een newbornshoot of familiefotoshoot, toch?

Sterker nog: de eerste vakantiefotoshoot is een feit! Afgelopen week bezocht ik collegafotograaf Lotte en haar gezin met kersverse baby én hond, die in Hellendoorn op de camping stonden. Ze hadden van mij een newbornfotoshoot gekregen als cadeau voor de geboorte van hun zoon, en het was hun wens die op de camping te laten plaatsvinden.

Een echte outdoor newbornfotoshoot, dus!

Geen enkel probleem 😉

Het was hun eerste vakantie samen: als echt gezin, mét baby, en met hond! Het idee was een aantal beelden te hebben van voor de tent: dát is in ieder geval gelukt.

Het veld achter de tent was een prachtige wijde met hoge grassen, een watertje, een hek, een brug. Alle elementen voor een prachtige wandeling met fotoshoot tijdens het golden hour.

Outdoor newbornshoot: babyfoto’s buiten laten maken

Een outdoor newbornshoot, waarbij we buiten foto’s maken van jullie met jullie baby, is iets waar ik dankzij Corona steeds vaker voor word gevraagd. Ik moest er eerst een beetje aan wennen, maar begin het steeds leuker te vinden! En wel om de simpele reden dat de foto’s vaak heel rustig en sereen zijn, iets wat wel mooi past bij een kleine baby, en iets waar ik steeds meer naartoe wil wat de beelden die ik schiet uitstralen.

Waar een newbornshoot thuis een heel fijne weergave geeft van hoe jullie huis was in de eerste weken van jullie baby, hoe jullie voeden en verschonen, heeft een newbornshoot buiten weer een meer ‘aan-de-muur- gehalte.

Deze foto’s in ieder geval wel!

Tijdens de shoot hoorden we ineens een hoop getrappel in de verte. Wat bleek? Een hele kudde witte paarden kwam de wei in gerend! Prachtig gezicht, zo rond dit tijdstip. Wel een beetje spannend.

Zo mooi om te zien: het contrast tussen de kleine, zachte kussentjes van de voeten en handjes van een babytje, en de grote mannenhanden van papa.

Tijdens een fotoshoot bij mij kijken jullie 99% van de tijd niet in de lens, maar ik zorg er wel áltijd voor dat we in ieder geval 1 foto hebben waarin jullie dat wel doen. Er zijn altijd wel ouders of opa’s en oma’s die graag een foto van jullie zouden willen inlijsten, en vaak gaat toch de voorkeur uit naar zo eentje. Dus daar nemen we ook even de tijd voor!

Hoewel ik het liefst ga voor rust en sereniteit in een foto, ben ik ook een heel grote fan van real-life. Kleine Jurgen had het aan het eind een beetje gehad met lief en rustig zijn, dus ook dat heb ik voor ze vastgelegd.

En een boks op het einde, want: it’s a wrap!

We wandelen verder en eindigen weer waar we begonnen: op camping de Schaapskooi in Hellendoorn.

Informatie shoot

Datum shoot: 05-08-2020
Locatie: Camping de Schaapskooi, Hellendoorn