Ik arriveer in de ochtend bij het huis van Yvette en Vincent waar ze zich allebei aan het voorbereiden zijn voor hun grote dag. In de ene kamer staat Yvette, de bruid, die door drie paar handen in haar jurk wordt geholpen.

De jurk heeft zo’n leuke gestrikte achterkant, zo eentje die tijdens het oefenen heel eenvoudig dicht gaat, maar op de grote dag ineens een onmogelijke opgave lijkt. Na drie pogingen is het zover: de jurk is aan! Nog een paar laatste checks, (gele!) schoenen aan en ze is er klaar voor!

In de kamer ernaast staat Vincent, de bruidegom, met een strijkbout in zijn hand zijn overhemd te strijken. Heerlijk toch?

Beneden wachten stapels tosti’s, (lichtgekleurde!) soep en een huis vol familie op het bruidspaar. Na de lunch gaan we samen op naar de trouwauto – hun eigen witte autootje dat altijd en ook nu voor hun deur staat – naar de fotolocatie in de duinen. Even uitwaaien, in bomen klimmen en heidebessen plukken. We zijn zelfs zo snel klaar, dat er tijd is voor een kop thee. 

En dan, op naar de trouwlocatie: Fruittuin van West! Normaal gesproken is de fruittuin een plek waar mensen heen kunnen gaan om – je raadt het al – fruit te plukken. Zo ook nu, want in september hangen er genoeg sappige peren en rode appels, klaar om geplukt te worden. Op een open veldje midden in de sfeervolle, landelijke boomgaard, zitten vrienden, familie en de donkere donderwolken al voor ze klaar. Na het ja-woord vallen de eerste druppels, maar als je tussen de kersenbomen staat, merk je daar niet veel van. De loslopende kippen, dansende kinderen, appelplukkende gasten, gele schoenen, pizza’s en een spetterende, energieke openingsdans met verrassingsact maken wat mij betreft de dag helemaal compleet. Maar ook vooral: helemaal Vincent en Yvette.

Het was een prachtige dag!

Info

Datum: 22 september 2018
Trouw- en feestlocatie: Fruittuin van West, Amsterdam
Fotolocatie: de duinen van Zuid Kennemerland, Bloemendaal