De voorbereidingen van de bruid in de vroege uurtjes van haar grote dag: dat is écht een magisch moment, en dus ook een heel mooi onderdeel om te laten vastleggen: de rust die er heerst, de puzzelstukjes van de afgelopen maanden plannen die langzaam op hun plek vallen.

Heb je een aantal prachtige foto’s gezien van bruiden tijdens dit klaarmaakmoment in de ochtend van de bruiloft, waar je jezelf al helemaal in terug ziet? Bij deze geef ik je aantal tips van mij als ervaren trouwfotograaf hoe jij ervoor zorgt dat ook jíj deze beelden na afloop ziet, maar dan met jóu in de hoofdrol.

Tip 1: ga in het licht zitten

Zorg ervoor dat de ruimte waar je je haar en make up laat doen een kamer is waar veel daglicht binnenkomt, en ga zitten met je gezicht naar het licht toe. Niet alleen voor mijn werkwijze als fotograaf fijn, maar óók voor de visagist!

Tip 2: opgeruimd staat netjes

Waar gaat je aandacht heen in een beeld van een bruid met op de achtergrond een haarborstel en haarlak, een tafel vol met drie pantyverpakkingen-in-drie-kleuren-want-ik-weet-niet-welke-kleur-ik-moet-kiezen-of-dat-ik-uberhaupt-een-panty-aan-wil-HELP! of lege koffiekopjes, draaiboeken en bedankjes voor de avond?

En in een beeld met de bruid en op de achtergrond niets?

Ik dénk dat je het antwoord wel weet 😉

Oftewel: zorg dat de ruimtes mooi opgeruimd zijn! Ruim de kamer die je hebt gekozen om je haar en make up te doen – die met het mooiste licht – volledig opgeruimd is. Let ook zeker op de dingen die liggen op en onder de kasten die je daar slim weggewerkt dacht te hebben. Leg ze even in een andere ruimte die desnoods niet zo opgeruimd is die dag 😉 De aandacht gaat naar jou!

Begrijp me niet verkeerd: ik wil jullie échte situatie vastleggen. Maar echt is het al doordat we zijn in jullie huis, jouw ouderlijk huis, of welke andere plek jullie dan ook hebben gekozen om klaar te maken. Door de mensen die er die ochtend bij zijn. Hoe mooi is het als de aandacht ook daadwerkelijk naar jullie gaat, en niet naar de rommeltjes op de achtergrond?

Trouwfoto's voorbereidingen bruid in de ochtend make up visagie en haar in beeld

Tip 3: een speciale kimono voor jou als bruid

Zorg voor een klaarmaak-outfit waardoor je je speciaal voelt, waardoor je straalt. En nee, dan bedoel ik inderdaad niet die felgekleurde dikke badstoffen badjas die je al 3 jaar wil vervangen voor een wat volwassener exemplaar 😉

Denk bijvoorbeeld aan een chique kimono. Hier heb je ook ná de bruiloft veel plezier van! Iedere keer als je ‘m ziet hangen, of zelfs aan hebt, denk je weer terug aan die ene mooie dag.

Trouwfoto's voorbereidingen bruid in de ochtend make up visagie en haar in beeld

Tip 4: maak alle spiegels schoon

Tijd voor de details: zorg ervoor dat alles spiegels die in huis te vinden zijn, schoon zijn. De passpiegel in de slaapkamer, de spiegel in de badkamer, in de hal.

Ik maak als fotograaf – en ik weet: veel videografen ook – graag gebruik van reflecties. Spiegels zijn daar ideaal voor, maar hebben ook de typische eigenschap vaak veel viezer te zijn dan je zou willen.

Zonde als je dat terugziet op de foto’s, en daar de aandacht heen gaat 🙂

Tip 5: muziek!

Om helemaal in de vibe te komen: zet een playlist aan met muziek waar je je helemaal fijn door voelt. Opzwepend, of juist lekker relaxed. Dat doet écht wonderen!

Dat waren de tips!

Dit waren ze: mijn tips vanuit mijn ervaring als trouwfotograaf om de voorbereidingen van jou als bruid zo mooi mogelijk te kunnen laten vastleggen! Ben je benieuwd naar meer informatie over mijn trouwfotografie? Op deze pagina vind je mijn visie, voor wie ik er ben én een start-vanaf-prijs.