Hebben jullie gasten kinderen en twijfelen jullie of jullie de kinderen ook willen uitnodigen? Als fotograaf is het voor mij wel duidelijk: kinderen brengen zoveel dynamiek, ze weten ieder moment op te fleuren en op de momenten waarop er even niet zoveel gebeurt, stelen zij de show. Oftewel: nodig ze lekker uit, die kinderen!

Ik deel met jullie mijn tips op kinderen tevreden te houden tijdens jullie bruiloft, en daarmee: de ouders en andere gasten ook! 😉

Tip #1: Regel een oppas

Ouders die de hele dag achter hun kinderen aanrennen, en daardoor jullie bruiloft maar half meemaken? Voorkom dat door een oppas te regelen. Je kunt hiervoor een nichtje inschakelen, maar het liefst regel je een oppas die geen gast-met-dubbelrol is. De oppas kan zich volledig op de kinderen richten, zorgen dat ze zich vermaken (en: gedragen ;)).

Vraag aan jullie gasten-met-kinderen voor een tip voor een oppas, ze zullen er ongetwijfeld eentje hebben waar ze tevreden over zijn en die het super leuk zou vinden om voor één dag een echte bruiloft-oppas te zijn. Win-win!

Tips voor kinderen op een bruiloft

Tip #2: Geef de kinderen foto-opdrachten

Zijn de kinderen al wat ouder? Grote kans dat je ze met kleuren en cadeaupapier niet meer dan 5 minuten tevreden kunt houden. Gezien op de bruiloft van Seline en Chiljon: geef de kinderen een wegwerpcamera en een lijstje met dingen die ze moeten fotograferen.

Zowel op de dag zelf zijn ze lekker bezig met hun geheime opdrachten, en na afloop hebben ze ook nog eens de napret van het ontwikkelen van de foto’s.

Zomaar wat ideeën voor op het lijstje:
– Witte schoenen
– Mooie bloemen
– Dansende mensen
– De bruidstaart
– Een stippeltjesjurk

Een tip van bruid Seline: “Schrijf de namen van de kinderen alvast op de camera’s, dat scheelt een hoop puzzelen naderhand.”

Tip #3: Betrek de kinderen bij het creëren van het diner

Een diner aan lange, gedekte tafels? Leuk en lekker. Kinderen op hun plek houden tijdens zo’n diner? Niet zo leuk. Hoe je de kinderen bezighoudt tijdens het eten, zodat hun ouders en de overige gasten hun eten lekker warm kunnen opeten? Zorg dat je de kinderen betrekt bij het creëren van hun eigen diner!

Een heel mooi voorbeeld, gezien op de bruiloft van Debby en Guido: laat de kinderen pizza’s bakken. Ze zien het hele proces van het opstoken van de oven, het uitrollen van het deeg, en natuurlijk mogen ze hun eigen pizza zelf beleggen. En, is ook niet iets dat na één minuut weer klaar is. Combineer ‘m met tip 1 en jullie gasten-met-kinderen hebben het rustigste diner in maanden.

Inspiratie opgedaan?

Ik hoop dat jullie wijzer zijn geworden over hoe jullie jullie kleinste gasten kunnen vermaken, zodat jullie ‘grote gasten’ óók een fijne dag beleven. Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen als trouwfotograaf? Klik hieronder op ‘Meer over trouwfotografie’ en laat je verrassen.