Als je een heel fijn huis en een hele fijne tuin hebt, waarom zou je dan niet gewoon thuis trouwen? Lap alle regels over ‘hoe het zou moeten’ aan je laars én doe dat ook gewoon letterlijk: trouw op de laarzen waar je zo gek op bent. Ook – of misschien wel juist – op die stoere cowboyboots, omdat dat gewoon is wat bij jullie past.

En eh.. ik hoor je denken: jullie? Ja, zowel bruid als bruidegom koos er in dit geval voor. En weet je? Het paste helemaal in het plaatje van hoe het zou moeten zijn. Sterker nog: het moest gewoon zo zijn.

Toen ik voor het eerst van Debby een mailtje in mijn mailbox ontving met daarin het bericht ‘we trouwen thuis’, stond ik al te popelen. Dat leek me wel wat! En wat bleek: thuis trouwen is geweldig. Regel dat de kinderen zelf pizza’s kunnen bakken (lees: die vermaken zich wel) en dat er na afloop van het diner een heus foodtruck-festival in mini-uitvoering op de oprit uit de grond schiet waarbij zowel de koffiebar als de ijscokar beide present zijn, en je bent er zo’n beetje. Soort van ;).

Twee wensen

Eigenlijk hadden Debby en Guido maar twee wensen met betrekking tot hoe hun trouwdag zou worden vastgelegd: ze wilden absoluut géén geposeerde foto’s en ze zouden het geweldig vinden als ik ook gewoon een fijne dag zou hebben en me een gast op hun bruiloft zou voelen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen! Het stoepkrijten was leuk, het ijs-eten was leuk (vond ik overigens niet alleen, blijkt uit de foto’s) en de bruidstaart was super (huisgemaakt door de bruidegom zelf!). Heb ik al gezegd dat ik gestoepkrijt heb en ijs heb gegeten? En taart?

Ja, het was een dag van vele ‘eersten’ voor mij: een eerste thuistrouwerij, voor het eerst géén officiële fotosessie met het bruidspaar en ook zeker de eerste keer dat bij het tekenen van de trouwakte het hoofd van de bruidegom werd gebruikt als racebaan van de auto van zoonlief. Ja, dat kon ook gewoon.

En, is daaraan voldaan?

Ik zou zeggen: oordeel zelf! Al heeft het bruidspaar in kwestie er ook het nodige over te zeggen: “Tijdens de bruiloft heeft Ilse echt ónze bruiloft vastgelegd, en niet in standaard plaatjes. De reis door al onze foto’s brengt bij ons (en anderen!) echt het gevoel terug van die dag. We zijn haar erg dankbaar voor het maken van deze prachtige foto’s, en het vastleggen van deze dierbare herinneringen.” Wat een mooie woorden!

“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“TrouwfotograafBruidsfotograaf Apeldoorn bruiloft thuis in tuin bruidstaart aansnijden in Enschede“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“TrouwfotograafTrouwfotograaf bruiloft thuis in eigen tuin Apeldoorn Twente Enschede GelderlandTrouwfotograaf bruiloft thuis in eigen tuin Apeldoorn Twente Enschede Gelderland“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf“Trouwfotograaf

Enthousiasme alom

Je merkt wel: het bruidspaar is enthousiast, ik ben enthousiast. En wat een geluk voor mij: ik heb deze zomer weer een thuis-trouwerij in mijn agenda. Ik kan niet wachten!

Info

Datum bruiloft: 25 augustus 2017
Locatie: Thuis bij het bruidspaar in Enschede
Bruidstaart: Guido, a.k.a. ‘de bruidegom’