Eén ding was zeker: Hilde en Tim wilden heel graag trouwen. Man en vrouw worden, maar dan wel op een andere manier. Ik hoor je denken: een andere manier? Hoe dan? Ze hebben een heuse surprise-wedding georganiseerd! Wat mij betreft is dit op zich al een heel creatief en gewaagd idee, maar hoe Hilde en Tim lading hebben gegeven aan het begrip ‘verrassingsbruiloft’, slaat wat mij betreft alles. Alle creatieve registers zijn opengetrokken en er is écht werk van gemaakt. En alles liep gesmeerd.

Wat ze precies hebben gedaan?

Ze zijn maandagochtend in het geheim getrouwd, ten overstaan van hun twee kinderen, twee goede vrienden als getuigen, twee beeldmakers (videograaf en ondergetekende) en een trouwambtenaar. Daarna zijn we de hei op gegaan om foto’s te maken en is het bruidspaar daarna de hele dag met de videograaf op pad geweest om een film te maken die duidelijk moest maken: deze twee zijn getrouwd. Die film zou dan de zaterdag erop aan al hun vrienden en familie worden getoond, tijdens ‘het surprisefeestje voor Hilde vanwege haar verjaardag’. Mooie dekmantel.

Vrienden en familie worden die bewuste zaterdag naar de locatie gelokt in feestelijke kleding, in de veronderstelling dat er een surprisefeestje voor Hilde werd georganiseerd. Over waarom er een fotograaf bij is, lijkt niemand vraagtekens te hebben. Op een gegeven moment wordt de familie naar voren gehaald en geïnstalleerd voor het witte scherm. De film start, de gasten zitten nietsvermoedend naar het scherm te kijken. Ze zien de levensloop van Hilde en Tim, een pashokjessessie waar ouftit na outfit wordt gepast en uiteindelijk met trouwkleding de winkel wordt uitgelopen, ze lopen het gemeentehuis in in deze trouwkleding. En ze zeggen ‘ja’! “Eh, wacht.. is dit echt?”, zie en hoor je hun gasten vragen. Oma slaat haar handen voor haar mond en ziet in: ja, dit is écht! Wát een verrassing! Tijd voor een feestje: drankjes, muziek en de meest geweldige fotobooth ooit.

Mag het duidelijk zijn: ik ben dol op bruidsparen die niet zo binnen de lijntjes kleuren, en dan niet om het niet-tussen-de-lijntjes-willen-kleuren, maar omdat ze hun feestelijke dag – of in dit geval: week! – op hun eigen manier willen vieren. En hoe moeten hun gasten dit wel niet ervaren hebben? Denkend dat je naar een surprisefeestje gaat ter ere van een verjaardag, blijk je op een bruiloft te zijn beland. Dat is toch geweldig? Je voelt je op het ene moment ontzettend voor de gek gehouden, maar een milliseconde later ontzettend blij voor het bruidspaar, kan ik me zo voorstellen.

Ik mocht als één van de weinigen getuige zijn van het huwelijk dat tussen Hilde en Tim gesloten werd, en was als één van de ingewijden aanwezig op de surprise party. Dat maakte deze dag ook voor mij extra bijzonder. Kijk mee naar een aantal foto’s van hun dagen!

Surprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandTrouwfotograaf bruidspaar staat midden in de bloeiende heide in september in HilversumTrouwfotograaf bruidspaar staat midden in de bloeiende heide in september in HilversumSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn GelderlandSurprise wedding Hilversum fotograaf Apeldoorn Gelderland

Info

Datum: 21 & 28 augustus 2017
Trouwlocatie: Gemeentehuis Eemnes
Locatie fotosessie: de Veluwe, omgeving Hilversum
Feestlocatie: Villa de Hoorneboeg, Hilversum