Met deze ene aanpassing worden je vakantiefoto’s nóg zomerser

De zomervakantie komt eraan, of misschien heb je je vakantie al achter de rug? Hoe dan ook: over een paar weken staan er vast een he-le-boel mooie foto’s van je gezin op je telefoon. Van je kleintje(s) in het zwembad, of genietend (lees: soppend) met een al dan niet smeltend ijsje. Foto’s die op zich al heel mooi zijn, maar misschien ook wel een klein beetje hulp kunnen gebruiken om nóg mooier in het vakantiealbum van dit jaar terecht te komen.

En over dat kleine beetje hulp wil ik het vandaag héél graag met je hebben.

Zoals je van me gewend bent, adviseer ik je al-tijd om je foto’s te bewerken. Zo kun je er helemaal het gevoel inleggen dat je wil, en in dit geval is dat: het zomerse gevoel.

Je kunt je foto’s natuurlijk helemaal bewerken met een kant en klare preset, zoals deze Honey preset. Daarmee pak je gelijk alle kleuren en contrasten aan, en creëer je met één druk op de knop een bepaald gevoel in de foto. Maar wanneer je liever zelf wat experimenteert met fotobewerking, heb ik vandaag een héle leuke, vlugge tip voor je. Eén simpele aanpassing die je kan doen om je vakantiefoto’s nóg zomerser te maken. Komt ‘ie!

De kleur blauw

De ene aanpassing die je kunt doen aan je foto’s om ze direct een zomers effect te geven, heeft te maken met de kleur blauw. En laat dat nou net de kleur zijn die je veel terugziet in je vakantiefoto’s: denk (zwembad)water en strakblauwe luchten.

Zie maar eens de voor en na van deze foto, waar maar één ding is aangepast:

Sleep met het pijltje in het midden naar links en naar rechts om de voor en na foto te zien.

De foto voelt ineens veel zonniger en zomerser aan. Precies wat we willen!

Ben je benieuwd hoe je dit ook realiseert? Lees dan gauw verder.

De aanpassing

Dit is wat je doet:

  1. Open de Lightroom app.
  2. Navigeer naar de foto die je wil bewerken.
  3. Klik op Kleur.
  4. Klik op Mix.
  5. Selecteer de blauwe tint.
  6. Schuif het bolletje bij Kleurtoon naar links.

Wat je hiermee doet is heel selectief alle blauwe kleuren uit de foto net een iets andere tint geven. De koel blauwe tint van je lucht, zee of zwembad krijgt ineens een aqua tint. Precies de tint die je vakantiefoto’s super zomers en zonnig maakt. Met een groot bijkomend voordeel: huidtinten – die oranje zijn – lijken hierdoor nog een tikkeltje warmer, want blauw en oranje complementeren elkaar. En een mooie warme gloed over onze gezichten: dát is natuurlijk wat we willen.

Hieronder vind je een screenvideo waarin je stap voor stap ziet hoe het werkt:

Zoals je ziet heb je deze bewerking in een paar klikken voor elkaar.

Basis van bewerken - Ebook voor stappenplan foto's bewerken op telefoon

Zelf aan de slag?

Je weet nu welke aanpassing je moet doen om je vakantiefoto’s dat extra zomerse tintje te geven. Wil je graag leren in welke 3 stappen ik al mijn foto’s bewerk? Download dan hier mijn gratis stappenplan en je kunt direct aan de slag. Op naar meer sfeer in je foto’s!