fbpx
Fototips voor fotograferen met iphone telefoon
Hoi, ik ben Ilse

De fotograaf die haar professionele camera inruilde voor haar telefoon.

Privé dan, hè. Toen ik mama werd maakte ik de eerste weken maar weinig foto’s van mijn zoontje. Gebeurde er iets dat ik wilde vastleggen, dan had ik mijn camera niet in de buurt. En met mijn telefoon maakte ik ‘best prima’ foto’s, maar het gevoel dat ik erin wilde leggen kwam niet over. Resultaat? Géén foto.

Totdat ik op een dag besloot: dit kan zo niet langer. Ik heb bijna geen goede foto’s van mijn zoontje, en dat als fotograaf.

Dus ik gaf mezelf een uitdaging..

Wat zou er gebeuren…

Als ik het fotograferen met mijn telefoon net zo serieus zou nemen als het fotograferen met mijn professionele camera?

Precies dezelfde stappen zet om de foto op te bouwen, en aandacht te besteden aan de nabewerking?

Ineens werden die ‘best prima kiekjes’ gewoon heel goede foto’s.
Fototips voor fotograferen met iphone telefoon

Nu, ruim een jaar later, maak ik thuis nooit meer foto’s met mijn professionele camera

En heb ik het tot mijn missie gemaakt dit ook mogelijk te maken voor andere mama’s. Ze te leren beter te fotograferen met hun telefoon.
Zodat ze niet alleen maar wazige, bewogen foto’s hebben. Of foto’s die wel het moment weergeven, maar niet het gevoel dat die momenten je gaven. En dát is wat je juist wil blijven herinneren.

En dat is dan ook precies wat je hier, op deze plek op het wereldwijde web, van me kunt leren.

Wat ik op dit moment waarschijnlijk aan het doen ben?
Grote kans dat ik op dit moment achter m’n laptop zit. In een good old spijkerbroek. Met wilde haren (ben ik de enige wiens haar aan het einde van de dag altijd alle kanten op staat?). En een kop gemberthee aan mijn linker zijde.
Waar ik nog meer naar luister…
Mama van Pepijn.

Het moederschap is het meest bijzondere, liefdevolle avontuur dat ik ooit heb mogen beleven. Waar ik niet had verwacht dat ik echt zo’n moedertje zou zijn, heb ik me die rol hélemaal eigen gemaakt. Mijn kleintje is de liefste op deze wereld (net als die van jou).

Gember-gekkie.

Is er taart met gember in het cafeetje waar ik op dinsdagmiddag zit te werken? Bestellen we bij India Palace en staat naanbrood met gember op het menu? Heeft de Albert Heijn nieuwe chocola met gember erin? Die moet ik proeven.

Lifestyle raw boudoir outdoor buiten zwangerschapsshoot op het strand bij zonsopkomst, Bloemendaal, door Ilse Stronks fotografie, zwangerschapsfotograaf Apeldoorn
Ochtendmens.

De wekker zetten voordat de wereld ontwaakt. Extreem productief zijn of juist een vermakelijke vlog kijken. Een boek lezen. Het maakt eigenlijk niet uit wat ik doe, als ik dit momentje maar heb voel ik me de hele dag een winnaar.

Mama met baby leren fotograferen
‘Vriendin van’

Dit hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen: een klein wondertje ontstaat niet zomaar. Ik mag mezelf al ruim 10 jaar de vriendin van mijn lief Rogier noemen.

Huismus.

Het vooruitzicht op een heel weekend niks, maakt me intens gelukkig. Dat geeft me de tijd om alles in huis te labelen (perfect geordende la kruidenpotjes: check), te koken, mijn creatieve geest wanneer het nodig is haar gang te laten gaan. Zo nu en dan een muur een andere kleur groen te geven. Gewoon, lekker te prutsen.

Waarom het fijn is dat allemaal over me te weten?

Omdat dat niet alleen is wie ik ben.

Maar zodat je weet hoe jij daarvan profiteert. Wie ik ben komt tot uiting in mijn fotografie (rustige en serene beelden: ja graag), mijn manier van communiceren (down to earth en beschouwend) en wanneer je van me zult horen (heb je wel eens een mailtje van me gehad om 07.00 uur ’s ochtends?).

Aan de slag om vandaag nog mooiere foto’s te maken van je kindjes, en dat zonder ingewikkelde camera. Maar gewoon, met je telefoon? Hieronder vind je de eerste stap.

Hey mama

Wil je de foto’s die je van je kindjes maakt graag verbeteren, maar weet je niet waar je moet beginnen?

In mijn gratis e-book Kleine Avonturen krijg je 5 concrete tips om binnen no-time mooiere foto’s te maken van je kindjes.

En dat gewoon met je telefoon

Die wil ik hebben

Gratis e-book

Krijg toegang tot mijn GRATIS e-book

Laat hier je gegevens achter en krijg direct toegang tot mijn 5 fototips.

 

Gratis e-book

Krijg toegang tot mijn GRATIS e-book

Laat hier je gegevens achter en krijg direct toegang tot mijn 5 fototips.

 

Bespaar €50,- op je bestelsessie!

Vraag hier je fotografie-brochure aan. Boek je binnen 14 dagen na het aanvragen van de brochure? Dan ontvang je €50,- besteltegoed!

 


Nee dank je, ik wil geen geld besparen