Eens in de zoveel jaar is tijd voor een verandering. Als kind volgen die veranderingen zich binnen redelijk tempo op, en hoe ouder je wordt hoe langer de verschillende levensfasen lijken te duren. Nu ik zo’n 5 jaar als werkende burger heb geleefd (eerst als part time fotograaf + part time communicatieadviseur, nu full time als fotograaf), voelde ik dat ik me alsof ik uit mijn schil gegroeid was. Het was tijd was voor iets nieuws, een volgende stap.

Waar dat nieuwe ‘m voor mij in zat? Een heel ander soort dienstverlening aan mijn klanten. Van een in principe best-prima-fotoshootervaring met daarna een hele hoop werk voor de klant (beelden uitkiezen, zelf iets met die foto’s doen), naar een service waar we toewerken naar tastbare fotoherinneringen en een volledig begeleid proces centraal staan. Ik vertel je er meer over!

Oude werkwijze

Mijn oude werkwijze was zoals gezegd best prima. Veel contact verliep via de mail, na afloop kozen mijn klanten hun digitale bestanden zelf (wat bést lastig is!), kozen ze of ze een mini-album wilden of wilden upgraden naar een iets groter album, ik maakte het album en verzond het album een paar weken later naar hun huisadres.

Op zich prima, maar..

Het paste niet meer..

Niet bij mij, vanwege de veranderingen die ik zelf heb doorgemaakt, en niet bij de klanten met wie ik het liefste wil werken. Dus: tijd om over te gaan op een werkwijze waarbij ik mama’s (in spé) help aan tastbare familieherinneringen, zodat zij tijd overhouden voor wat zij het liefste doen!

Sommige klanten zullen meegroeien, sommigen zullen afscheid nemen. And that’s all good..

Spannend wel, maar all good.

Luxe glazen fotobox met fine art print voor zwangerschapsshoot of newbornshoot

Nieuwe werkwijze: wat is er anders?

Ik heb zelf mogen ervaren hoe veel het me waard is om iets wat ik zelf niet goed kan of niet leuk vind bij iemand die ik vertrouw neer te leggen, en dat diegene doet wat hij of zij het beste kan. Natuurlijk wil ik invloed hebben op het proces: bij onze verbouwing wilde ik bepalen of de tuindeuren van hout of van aluminium moesten worden, welke kleur ze moesten zijn (team zwarte-kozijnen hier!), en waar ze precies moesten komen. Maar verder wilde ik heel graag dat onze aannemer zijn vak uitoefende en ons alleen ‘lastigviel’ op het moment dat hij onze input nodig had.

Mijn nieuwe werkwijze is helemaal gericht op het bieden van zo’n ervaring aan mijn klanten. Hoe ik jou help aan tastbare familieherinneringen, zodat jij tijd overhoudt voor wat jij het liefste doet? Ik vertel je graag wat er nieuw is!

Nieuw: de prijsopbouw met sessieprijs

Waar je voorheen voor een shootprijs óók de digitale bestanden en een mini-album kreeg, hanteer ik nu een sessieprijs die puur voor het fotograferen is (er zijn geen producten of digitale bestanden inbegrepen). Deze sessieprijs ligt wat lager dan mijn vroegere shootprijs.

Het idee daarachter is dat je pas na afloop, bij het zien van de beelden, kiest voor die elementen die jij graag wil, en dus alleen investeert in de onderdelen die jij graag wil. De sessieprijs reken ik voor mijn tijd die ik investeer in het fotograferen en het uitzoeken en bewerken, daarna stellen we op basis van jouw wensen de producten samen, zowel de tastbare als de digitale.

De sessieprijs is inclusief:

  • Persoonlijke intake
  • Welkomstpakketje
  • Een gids met voorbereidingstips voor een zo fijn mogelijke shoot-ervaring
  • Een shoot van 1 uur bij jullie thuis op of een buitenlocatie naar keuze
  • Een bestelsessie bij je thuis om de producten en bestanden te selecteren en te bestellen
  • Mini-album van 15×15 cm t.w.v. € 50

Tijdens de bestelsessie (zie hieronder!) stel je onder mijn begeleiding jouw product (vanaf € 299) en bundel digitale bestanden (vanaf € 299) samen.

Nieuw: de intake

Voorheen hadden mijn klanten en ik (op bruidsparen na) vaak alleen mailcontact: over de locatie, het tijdstip van de shoot, en gaf ik ze wat voorbereidingstips.

In mijn nieuwe werkwijze is er sprake van een uitgebreide telefonische of zoom-intake. We bespreken jouw specifieke wensen rondom de fotografie én het product dat bij jullie past, ik leg mijn werkwijze aan je uit en als je helemaal overtuigd bent boeken we direct een datum voor de shoot.

Nieuw: de bestelsessie

De klapper van deze hele nieuwe werkwijze: de bestelsessie! Zo’n 3 weken na de shoot shoot zien we elkaar bij jullie thuis tijdens jullie bestelsessie en zien jullie de foto’s voor het eerst. Een echt hoogtepunt! Tijdens de bestelsessie kiezen jullie eerst in welke tastbare vorm jullie de beelden willen gieten, daarna kiezen jullie je bundel met digitale bestanden en eventuele extra cadeaus. Ik ben er om jullie met mijn artistieke oog en professionele mening te adviseren voor de beste producten die passen bij jullie wensen.

Zo ben je na afloop verzekerd van een tastbaar fotoproduct, die helemaal past bij jullie wensen en interieur.

Wat betekent dat voor jou?

Wat deze nieuwe werkwijze betekent voor jou als klant? Dat je tijd overhoudt voor de dingen die jíj het liefste doet. Een fijn huis hebt met een persoonlijke touch. Dat je niet meer het idee hebt dat je ‘nog iets met die foto’s moet doen’: die keuzes heb je al gemaakt tijdens de bestelsessie, en de producten worden voor je gemaakt. Je doet jezelf daarmee het meest kostbare dat er is cadeau: tijd.

En nee, deze werkwijze past zeker niet bij iedereen. Het past niet bij je als je kwantiteit boven kwaliteit schaart. En weet ook: de investering in een op maat gemaakt fine-art fotoproduct ligt hoger dan de foto-albums van de Hema of Albelli. Als je ervan houdt lekker zelf aan de slag te gaan met de foto’s: doe dat vooral! Er zijn genoeg fotografen die je daarbij graag willen helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn hele nieuwe werkwijze? Vraag hieronder een brochure naar keuze aan en ontvang € 50 besteltegoed bij boeking binnen 14 dagen.