Er zijn een boel voorrechten aan mijn werk als fotograaf. Het meest bijzondere voorrecht? Ik mag iedere keer weer een inkijkje nemen bij mensen in hun leven op een dierbaar moment. Soms zijn het zware dierbare momenten, maar meestal zijn het de mooie momenten.

Zo laten kersverse ouders me toe in de veilige omgeving van hun huis, en laten ze me binnen in hun bubbel van de soms onhandige eerste dagen met hun baby. Hoe ze die beleven, en hoe ze daar zoekende in zijn, en ook: hoe ze daar van genieten. Dat is kwetsbaar, en het geeft me – als mens – zoveel voldoening dat ze mij genoeg vertrouwen hierbij te laten zijn. Een heus voorrecht!

En weet je wat ik tijdens newbornshoots één van de mooiste dingen vind? Surprise: het zijn niet per se de baby’s die te schattige dingen doen. Maar vooral: hoe de óuders vertederend reageren op wat de baby’s doen. Ik zie en voel trots en onvoorwaardelijke liefde. Wauw.

De momenten waarop ik die reacties zie bij de ouders zijn hoe dan ook die momenten waarop de baby ultiem schattig is. Ze doen dan dingen die je niet kunt timen, maar waar je stiekem wel op hoopt (en soms een beetje naartoe kunt werken).

Ben je benieuwd naar welke drie momenten ouders het meest laat wegsmelten van hun baby, en dus het meest schattig zijn tijdens newbornshoots? Komen ze!

Schattig moment #1: foto’s van een baby die zich uitrekt

Als je zoveel slaapjes op een dag doet, moet je jezelf toch echt zo nu en dan he-le-maal uitrekken?

Of als je net ontdekt dat je armen en benen alle kanten op kunnen bewegen – dat kon in de buik bij mama natuurlijk niet – dan móeten die toch gewoon even, zelfs in slaapstand, alle mogelijkheden verkennen? Hè, wéér een vuist in m’n gezicht!

Baby’s die zichzelf uitrekken – of ongecontroleerde spierbewegingen hebben – zijn té lief. Aanschouw zelf.

Newborn fotografie Apeldoorn Winterswijk

“Kijk eens mama, hoe sterk ik ben!”

Foto's van baby die zich uitrekt schattige momenten tijdens newbornshoots in Arnhem

Schattig moment #2: foto’s van een plassende baby

Meestal hoop je dat het niet gebeurt: dat je baby plast wanneer hij of zij geen luier aan heeft. Maar áls het dan gebeurt.. is het eigenlijk ook ongelooflijk schattig. En moet je er maar het beste van maken.

De ene keer dat het bij mij gebeurde tijdens een newbornshoot, was ik er op tijd bij en.. staat hij erop hoor! Een prachtige herinnering voor de ouders: zo’n blote baby, heerlijk vrij, die dan ook zo nu en dan een plasje moet. Het hoort erbij.

Plassende baby schattig moment tijdens newbornshoot

Of zijn ouders het ook zo leuk zouden vinden als het een number two zou zijn?

Schattig moment #3: foto’s van een gapende baby

Misschien is dit wel het meest schattige moment met een pasgeboren baby: een gapende baby.

Alle spieren in hun gezichtje doen mee. Het mondje gaat open, de oogjes knijpen, ze fronsen. Ze zeggen hiermee heel duidelijk: ik ben moe, laat me maar even lekker slapen.

Newborn fotoshoot baby gaapje bij mama op de schouderin Rotterdam door Ilse Stronks fotografie, newbornfotograaf Apeldoorn
Newbornfotograaf knuffelen met de baby die gaapt in Groenlo door Ilse Stronks fotografie, newbornfotograaf Apeldoorn
Babyfotograaf Apeldoorn Winterswijk

Wil jij deze momenten met je pasgeboren baby ook professioneel laten vastleggen?

Deze schattige momenten ook voor altijd blijven koesteren? Ik kom graag bij jullie thuis om deze eerste dagen met jullie kersverse baby voor jullie vast te leggen!

Op deze pagina vind je alles over mijn werkwijze rondom newbornfotografie.